luni, 4 februarie 2008

Despre mine!

M-am nascut in 1970 si, din primele zile, se prevedea un oarecare destin al meu, anume singuratatea in fata lumii si a tuturor provocarilor vietii.
Asa ca, din motive pe care dupa 32 de ani le-am aflat, motive pe care le consider, azi, obiective, mama mea naturala a fost obligata sa ma cedeze spre infiere.
M-au infiat niste oameni simpli de la tara, fara nicio relatie, potenta financiara sau sociala (se intampla in decembrie 1970). Acesti oameni, toata viata lor, nu au facut altceva decat sa ma lase sa fac scoli, sa ma educe - in spirit autentic romanesc - si sa ma invete ca, pentru a reusi in viata, trebuie sa ai curaj, sa fii onest, sa nu faci niciun fel de compromisuri, sa fii demn, sincer, direct si sa iubesti viata. Am avut, deasemenea, sansa de a avea un bunic care fusese in trecut administratorul mosiilor boieresti ale fam. Bratan (liberali) din Vlasca si Teleorman si care, la colectivizare, a avut curajul de a se opune vehement comunistilor.
In fine, astea-s amanunte mai putin importante, dar vreau sa spun ca de mic mi-au fost intiparite ideile, aspiratiile si sperantele unei vieti libere, viata pe care o traim cu totii acum, uitand de multe ori cu ce sacrificii am ajuns cu totii aici. Azi, la 40 de ani, sunt mandru ca, fara a fi facut vreodata vreun compromis, fara a fi slugarnic, veleitar, oportunist sau "yesman", fara a fi lipsit de principii, fara ajutorul cuiva, am absolvit doua facultati, doua masterate, mi-am creat SINGUR o cariera profesionala - trecand prin toate etapele necesare - si, in final, am facut o familie de care eu insumi sunt foarte mandru.
De ce acest blog?
Pentru comunicare, pentru schimb de idei, pentru a demonstra ca se poate si pentru a spune ceea ce cred, fara ezitari si fara teama.
Multumesc anticipat tuturor celor ce vor posta comentarii si va asigur de toata consideratia mea!