luni, 4 februarie 2008

Reflectii liberale! (1)

Adam Smith, parintele economistilor, a fost liberal. Lui i-au succedat generatii de economisti care s-au divizat si s-au infruntat intr-o sumedenie de curente economice. Liberalismul s-a adaptat mereu realitatilor, ajungand ca in lumea de astazi sa fie chiar VIZIONAR. Noi, ca liberali, suntem adeptii plurarismului de idei, dar venim de fiecare data cu propriile noastre convingeri cristalizate fie prin lecturarea unor mai noi sau mai vechi liberali, fie prin ceea ce unii liberali IMPUN, DIVIZAND. Speram cu totii ca, in mileniul al III-lea, spiritul european va atinge culmea ce va fi fost caracterizata de TOLERANTA diferentelor, ELIMINAREA resentimentelor si DEZVOLTAREA liberalismului comprehensiv ( fie pe plan regional si/sau local ). Totodata, cred ca nu gresesc daca sustin ca ABDICAREA de la moralitate este cea mai grosolana eroare, in viata actionand nu unii indivizi abstracti, ci oameni cu pasiuni, placeri, sentimente, orgolii, satisfactii,etc. Acestora TREBUIE sa le vina in intampinare, cred eu, economia, rezultatele, performanta, nu unii indivizi care, periodic, "fac schimbarile", fie ele bune sau nu si aici PNL este in top. Cineva spunea, intr-o discutie pe care o purtam, ca "omul flamand nu actioneaza din ratiune, asa cum politicianul sarac nu actioneaza cum ii dicteaza morala". Aceste ADEVARURI trebuie a fi spuse in mod constant, altfel nu mai putem cere unui popor sa aiba ratiune si morala, decaderea clasei politice fiind nemasurata si nu lasa sa se ridice altii care sa incerce a elimina acest desfrau, aducand,-in cele din urma-claselor de jos speranta si credinta. Inchei acest prim articol de "REFLECTII LIBERALE", spunand o invatatura pe care am auzit-o, nu mai stiu unde, acum ceva timp in urma, astfel: " - Prea Fericite, cat costa inaltarea Catedralei Neamului? - Mai putin decat un suflet de om! " Si totusi...........................!!!!!

Despre mine!

M-am nascut in 1970 si, din primele zile, se prevedea un oarecare destin al meu, anume singuratatea in fata lumii si a tuturor provocarilor vietii.
Asa ca, din motive pe care dupa 32 de ani le-am aflat, motive pe care le consider, azi, obiective, mama mea naturala a fost obligata sa ma cedeze spre infiere.
M-au infiat niste oameni simpli de la tara, fara nicio relatie, potenta financiara sau sociala (se intampla in decembrie 1970). Acesti oameni, toata viata lor, nu au facut altceva decat sa ma lase sa fac scoli, sa ma educe - in spirit autentic romanesc - si sa ma invete ca, pentru a reusi in viata, trebuie sa ai curaj, sa fii onest, sa nu faci niciun fel de compromisuri, sa fii demn, sincer, direct si sa iubesti viata. Am avut, deasemenea, sansa de a avea un bunic care fusese in trecut administratorul mosiilor boieresti ale fam. Bratan (liberali) din Vlasca si Teleorman si care, la colectivizare, a avut curajul de a se opune vehement comunistilor.
In fine, astea-s amanunte mai putin importante, dar vreau sa spun ca de mic mi-au fost intiparite ideile, aspiratiile si sperantele unei vieti libere, viata pe care o traim cu totii acum, uitand de multe ori cu ce sacrificii am ajuns cu totii aici. Azi, la 40 de ani, sunt mandru ca, fara a fi facut vreodata vreun compromis, fara a fi slugarnic, veleitar, oportunist sau "yesman", fara a fi lipsit de principii, fara ajutorul cuiva, am absolvit doua facultati, doua masterate, mi-am creat SINGUR o cariera profesionala - trecand prin toate etapele necesare - si, in final, am facut o familie de care eu insumi sunt foarte mandru.
De ce acest blog?
Pentru comunicare, pentru schimb de idei, pentru a demonstra ca se poate si pentru a spune ceea ce cred, fara ezitari si fara teama.
Multumesc anticipat tuturor celor ce vor posta comentarii si va asigur de toata consideratia mea!