sâmbătă, 9 februarie 2008

Reflectii liberale!(3)

Spuneam in urma cu cateva zile ca liberalismul, "templul" acestei doctrine, se sustine pe patru coloane foarte solide, general acceptate, care, pe scurt, se definesc astfel:
1.ORDINEA , ca generatoare de progres, dezordinea fiind cauza anarhiei.
Nota: In ultimii 3 ani de guvernare liberala cred ca am avut ordine sociala, numai ca dezordinea politica a condus la anarhia conducerii acestei tari.
2.DEMOCRATIA, ca principal pilon al progresului, "prin popor si pentru popor!"
Nota: Da avem democratie, insa se pare ca fiecare individ, grup de indivizi (oricum ar fi el organizat -sindicate, partide, galerii,etc.), societatea in ansamblu, are propria sa democratie. Nu e bine!
3.NATIONALISMUL, adica ceea ce vechii liberali spuneau in perioada dintre cele doua razboaie mondiale , anume ca nu este posibil progresul fara dezvoltarea fortelor nationale ("Prin noi insine!").
Nota: Uitati-va la principiile bugetului pe 2008 si, in perspectiva, pe 2009. Nu are nicio doza de nationalism, asa cum e el vazut de liberalism.
4.ARMONIA SOCIALA ca fundament al evolutiei. Liberalii cred ca viata unei societati trebuie sa fie "vie", sa aiba miscare, dar miscarea in cauza nu trebuie generata de ruperea echilibrului social. "Prin armonia sociala progresul e asigurat, prin lupta de clasa el e amenintat!"
Nota: Taxa auto, cresterile diferentiate a veniturilor, abuzurile parlamentare, revendicarile sociale(poate si democrate) ale sindicatelor, calitatea discutabila a ministrilor, etc. - toate sunt motive de "buna armonie sociala".
Concluzie: Templul liberalismului, in Romania, are TOATE coloanele fisurate. Fereasca Dumnezeu de un cutremur mic si una sa se prabuseasca, prabusindu-se astfel tot templul, NIMENI nu o sa-L mai recladeasca.
Si asta ar fi cu adevarat ... mare pacat!
Nu vreau sa ma mai gandesc la asta! VOI????