duminică, 9 mai 2010

"TRANTORII de la stat.."

Ceea ce voi posta in continuare este un pasaj dintr-o discutie a subsemnatului, pe Facebook, din seara zilei in care au fost anuntate masurile cunoscute de catre presedintele Romaniei, cu un domn foarte vizibil in viata publica romaneasca si pe la Tv., domn care se vrea a fi formator de opinie si un bun cunoscator al realitatii romanesti.
Iar din respect pentru statutul de OM pe care ar trebui sa-l avem fiecare nu o sa-i dau numele, e suficient a spune doar atat: A.M.
Va rog sa cititi si sa va uimiti! Eu am fost oripilat de o asemenea viziune! Si inca mai sunt!
Dvs. cum interpretati? Asadar:

Eu:
D-le A.M., oare de ce nu se trezesc economistii din tara asta!!! De ce?
Pai problema e mult mai GROASA decat s-a spus azi de catre presedintele Romaniei.De ce spun asta?
Pai se zice ca se reduce “anvelopa salariala” cu 25% ….
Hmmmmm, pai daca e vb de prevederile din bugetul pe 2010, ATENTIE !!!!!!, pe urmatoarele 7 luni reducerea e de cca. …40% ( e simplu matematic, pardon,aritmetic..)
CONCRET: daca 25% e pe 12 luni (adica pe fondul de salarii deja adoptat), adica pe 100%, pe regula de 3 simple, ghici cat e pe 7 luni ramase din an…..
Adica, la 12 luni e 25 %; la 7 luni CAT E ???/ !!!!!

A.M.
atat merita sa primeasca trantorii de la stat. sa se descurce cu acesti bani. daca nu le convine sa plece

eu:
Hmmmm!!!! Asta e o ... jignire stimate domn... Si eu sunt un astfel de "trantor",....Fenomenal!!! De ce ganditi asa?

A.M.
pt ca sunt un om de dreapta cere nu accepta un stat in care salariatii bugetari sunt mai multi decat cei din privat

eu:
daca "trantorii" astia, adica profesori, doctori, magistrati, politisti, sri-sti, etc,. nu armai fi, ce ar fi de statul asta? (...)

A.M.
profesorii in tara asta sunt un esec colosal, ei sunt responsabili directi pt generatiile imbecile din ultimii 20 de ani, nu merita banii astia, nici 3 mil nu le-as da .... jumatate din politisti dorm in timpul celor 8 0re de program, vreti sa va iau pe rand fiecare categorie?

eu:
domnule, de ce nu spuneti asta si pe la TV unde mergeti???

A.M.
spun si eu ce sunt intrebat, nu am postul meu sau emisiunea mea (...)

eu:
... e o gluma, chiar si aceasta conversatie...!!! Asa ca... NOAPTE BUNA, dvs. si tarii asteia nenorocite...

13 comentarii:

Anonim spunea...

prostie mare...pe capul acelui a.m.
:(
pai,daca este cineva bugetar,automat este trantor si de "stanga"???
cum e daca(in cazul meu)
lucrez si la stat si particular(profesia mi-o cere-permite)?
deci ce sunt eu?un semi trantor,si de stanga-dreapta?
si eu am viziuni de dreapta...nu de alta...
vax...uni poarta cap,sa nu le ploua-n gat.

Lilick spunea...

Boul ala nu stie ca printre "trantorii" aia sunt si multi oameni de cultura: actori, scriitori, muzicieni. Unii sunt pensionari, pedepsiti acum pentru a doua oara.

Petru Avram spunea...

Nici să nu-ți pese de bugetari de loc, sau de pensionari (și sincer nu-mi pasă prea tare) astea nu-s măsuri de ieșire din criză ci manea. Nu au făcut publice nici măcar o simulare care să arate cum o să crească economia, nu au nicio prevedere legală prin care să facă așa ceva, și dacă e să rămânem stat de drept nici nu vor avea. Singura măsură pentru reducerea cheltuielilor salariale era restructurarea pe criterii de eficiență (unde e posibil, că în școlile care asigură învățământ obligatoriu sau în spitale și asta e greu). Asta e exact eșecul luptei anti-corupție ce se întâmplă acum pentru că în fapt cei care s-au luptat cu corupții erau tot corupți -- mai feroci, mai nesimțiți. Respectivul formator de opinie e dobitoc, și sunt drăguț. Angajații de la stat fac exact ce li se spune, și unii dintre ei, ceea ce li se permite sau li se ordonă -- nu eu sunt nașul infractorilor, deci rușine.

simona ionescu spunea...

Asta e ciocoi, nu om politic!

COSTI spunea...

@ anonim: stii care e prb. Nici el nu e un "privat" 100%. lucreaza ci materialul "trntorilor", face rapoarte sinteze, politici,..; Ma rog, asa crede el!

@Lilick: No comment! Astept scuzele lui in continuare;

@ Petru : Orice comprimare a consumului duce la adancirea crizei. Oricat s-ar taia, daca nu se pornesc "motoarele" plus valorii, e egal cu ZERO!

@simona: Bine ca nu e politician! E ONG-ist!

Anonim spunea...

Cine e? Adrian Muianu?

COSTI spunea...

@ anonim: :D

Anonim spunea...

ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!!

COSTI spunea...

@ ultimul anonim: "Si cu asta ce-am facut ?!"
Nu sunt adeptul unor astfel de mesaje neasumate.... In fine!

LIVIU MARIAN POP spunea...

nu stiu cat de responsabil este o persoana care poate sa gandeasca in asa fel. E depasit de situatie sau e un lipitor de afise.
Imi e greu sa tastez raspunsuri la asemnea idei, care nu au nici o acoperire de argumente

COSTI spunea...

@ anonimul (carui nu-i postez comentariul din respect pentru cititorii blogului):

"Miercuri, 12.05.2010 18:08:59 IP:79.112.213.48 Firefox 3.0 http://constantin-brincus.blogspot.com/2010/05/trantorii-de-... "

Tu crezi ca stai ascuns in spatele "anonimatului "...???

Ghinion! Mai sus este o succinta informatie despre tine ... restul,.... ne auzim la telefon!

O seara placuta !

Anonim spunea...

Deci eu sunt trantor?Sunt pompier am participat la salvarea a zeci de vieti omenesti,din accidente rutiere,incendii si alte situatii, iar in multe din ele propria mea viata a fost pusa in pericol pentru salvarea unui om sau chiar animal.Sa-fie rusine acestui a.m. Nu stiu daca el merita ca un pompier sa-si riste viata pentru el

COSTI spunea...

@ anonim (pompier): Ce mare dreptate ai! Din pacate, in aceasta tara, avem asemenea caractere... si nu putine !!!