joi, 8 decembrie 2011

O simpla parere...

De la o vreme traim cu totii isteria crizei, fie ea economica, fie ea financiara, fie ea a "datoriilor suverane", criza resimtita atat in tara noastra, cat si in afara tarii. Chiar daca ceea ce voi adauga in continuare poate reprezenta pentru cineva o fantasmagorie sau inca o particica din multiplele "teorii ale conspiratiei", vreau sa subliniez ca nu este deloc asa... este doar o parere/convingere personala si o succinta analiza a evenimentelor care se succed cu mare viteza in timpurile noastre. Asadar...
Dupa ce am trecut si inca mai trecem prin criza, de data recenta, isteria acestor fenomene economice este inlocuita, usor, usor, cu isteria celui de-al treilea razboi mondial, prezentandu-se chiar si potentialii beligeranti importanti: SUA, Iran, China, Israel si alte tari din zona...
PAREREA MEA este ca cine crede ca mai marii lumii sunt preocupati de soarta noastra, a tarilor mici si/sau mijlocii, neimportante in "jocul" marilor puteri, se inseala amarnic. Ceea ce se urmareste e instaurarea in cat mai scurt timp posibil a Unicului Guvern Mondial, in contextul mult ganditei si asteptatei Noi Ordini Mondiale. Criza, revoltele arabe si/sau sociale, ipoteticul conflict armat mondial, fiecare-n parte si toate la un loc, sunt doar etape tranzitorii ale schemei indelung si minutios gandite pentru a se atinge dezideratul anterior enuntat.
Partea proasta este ca ei se pare ca AU HOTARAT DEJA, fara ca pe noi sa ne intrebe cineva, iar ceea ce ar urma sa fie nu ar aduce niciun castigator. Guvernul mondial nu o sa fie al unei rase, al unui popor sau continent... nu or sa fie invinsi sau invingatori.
Totul se rezuma la faptul ca, intr-un final, noi toti, oamenii, vom deveni o turma de sclavi, fara identitate, posesori ai unui banal numar de inmatriculare, celebrul CNP, ID sau ce o mai fi sa fie...
TRISTA SI NEAGRA PERSPECTIVA AU GENERATIILE URMATOARE, DACA NU CUMVA INCEPAND CHIAR CU A NOASTRA... !!!

2 comentarii:

seller spunea...

Buna ziua ,

Domnule Constantin !

Ceeace expuneti mai sus are continuare chiar si in tara noastra. Asa apare de la nivelul nostru ( cei care nu suntem prinsi in jocul legilor , hotararilor legislative ,etc- politic ) . Va dau un exemplu prin hotararea domnului Tariceanu cand a introdus taxa de prima imatriculare pe dos !
Adica masina veche taxa mica ,masina mai noua taxa mare (cele second) . Masinile introduse de firma domnului Tariceanu aveau taxe preferentiale (legal).Si uite asa ajungem la acest mare guvern mondial. Toti cei care au interes financiar vor face in asa fel incat sa aduca sub control cat mai mult din libertatile celor mici.
Aikci mai avem de lucru ( ma refer la noi ca fiinte), cum sa facem sa nu itgram peste liberul arbitru al fiecarei persoane ? Cum sa facem sa ne protejam de hotaririle ( cu interes) ale unor politicieni si oameni de afaceri?

Cam asa vad eu mare le complot mondial!

seller spunea...

Domnule Constantin ,

Cred ca suntem intr-o mare lupta pentru suprematia conducerii si preluarii controlului asupra resurselor la nivel mondial.
Se urmareste de catre personele interesate politic cat si din punct de vedere al afacerilor sa detina controlul si sa limiteze libertatile cetatenilor .
Un exemplu (micut , dar puternic la noi)este hotararea domnuli Tariceanu de a introduce taxa de prima imatriculare pe dos (adica anti logic). Adica , la masinile vechi taxa era mica , si la mainile mai noi (second) taxa era mare, iar la cele noi ( ca cele importate de firmele domnului Taricenu si a asociatiei importatorilor si producatorilor auto )taxa mica . Deci usor prin incalcari de bunsimt si legislatie omul a adus profit incompaniile sale cat si ale celor care au platit .
Nici azi nu este corect stabilita aceasta taxa (total ilegala din punctul meu de vedere) . Normal era sa se stabileasca un pret cmc si aia se aplica la toata lumea (nu conta daca e nou sau vechi). La fel si cu impozitul !
Si uite asa se ajunge la intelegerile de care aminteati in expunerea dumneavoastra.

Cu stima !

Gabriel Cismaru